Guguluf aperitiv

de ela in Aperitive / Garnituri, 24 Mai 2012 | 7773 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 fir de praz mai mic(sau ceapa verde)
  • 200 gr sunca praga
  • 100 gr cascaval ras
  • 1 ardei gras rosu
  • 200 gr mazare din borcan sau conserva
  • 2 linguri smantana
  • 2 oua
  • 2 linguri unt
  • 100 ml lapte
  • 180 ml apa
  • sare
  • piper
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • pesmet si unt pt uns si tapetat forma
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf aperitiv:

Turnam lapte caldut intr-un bol,adaugam drojdia,zaharul si 3linguri de faina si amestecam bine.Lasam sa creasca la loc cald 30minute.

Ceapa sau prazul iltaiem rondele.Sunca o taiem cubulete.Ardeiul il curatam si il taiem marunt.Calim in unt prazul,ardeiul si sunca putin.Saram si piperam dupa gust.

Intr-un castron,cernem faina,adaugam o lingurita de sare,drojdia crescuta si 180ml apa calduta si framantam bine.Va iesi un aluat neted peste care presaram putina faina si il acoperim cu un prosop curat si il lasam sa creasca la loc cald 60minute.

Punem aluatul intr-un castron mare si adaugam legumele,cascavalul ras si smantana si framantam bine.Spre sfarsit adaugam ouale si omogenizam bine.

Ungem bine cu unt forma de guguluf si tapetam cu pesmet,se pune aluatul si se lasa sa creasca 20minute.

Coacem la cuptorul preincalzit,cam o ora,pana se rumeneste frumos

Lasam sa se raceasca bine inainte sa il taiem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv cu masline (reteta video)